Най-популярните и най-необичайни приложения на класическия лед на кубчета

Сигурно неведнъж сте попадали на реклама – било то външна, или под формата на банер в мрежата – за доставка на лед на кубчета. Логично е първата ви асоциация, която ви изскача в съзнанието е, че от комерсиалната доставка на лед се ползва предимно от бизнеса и най-вече от ресторантьорите. Наистина, лед за заведения е нужен както за съхранение на продукти, така и за приготвяне на напитки.

Дали обаче се сещате за други приложения на класическия лед на кубчета? Ако ви е интересно да разберете, вижте най-популярните и най-необичайни приложения, с които свързваме леда на кубчета сега:

  1. С лед на кубчета можем да стимулираме растежа и развитието на растенията. Това не е просто твърдение или народен метод. Това е научно доказана теза и тя се прилага успешно и от големите компании от сферата на растениевъдството. Ускоряването на растежа на растенията благодарение на добавения към тях лед на кубчета се дължи на въглеродния диоксид, който се отделя под формата на газ само 15 минути след манипулацията.
  2. Производството на газирани напитки, включително така популярните напоследък крафт бири е другото приложение на класическия лед на кубчета. Нека предположим, че в морската столица на България има новооткрит завод за дизайнерска бира или друг тип газирана напитка. Освен по големите комини, можете да разпознаете такава компания и по редовната доставка на лед Варна, от която тя ежедневно ще се нуждае.
  3. Ето ви едно още по-интересно приложение на лед на кубчета – унищожение на вредители в домашни условия! Всъщност, ако трябва да сме по-конкретни, с лед на кубчета можете перфектно да дезинфекцирате  спалните помещения в случай, че наскоро сте открили наличие на дървеници или други насекоми в леглото си! Между другото, с лед на кубчета бихте могли и успешно да прогоните комарите, защото те не биват привлечени от топлината или миризмата на кръв в тялото. Комарите следват така наречената пътека на отделения въглероден диоксид. А знаем, че оставеният настрани лед на кубчета ще произведе такъв под формата на газ. Затова и ако искате да прогоните комарите от дадено помещение, просто поставете лед на кубчета на друго място, към което те веднага ще се ориентират.
  4. Редица производители на лед, от друга страна, имат за свои постоянни клиенти и структури от медицинския сектор. В лекарската и фармацевтичната индустрия необходимостта от надлежна и навременна доставка на лед е повече от необходима. Да вземем за пример дерматологията, където въглеродният диоксид се ползва като алтернатива на течен нитроген за леки интервенции, най-вече при премахване на кожни образувания.
  5. В изследователската сфера учените използват лед на бучки, за да съхраняват иззетите биологични проби с цел удължаване на времетраенето и безопасността на съхранението. Между другото, в тази връзка, доставка на лед за така посочените цели от специализирана фирма като нас – екипът на North Pole Ice – би била доста по-изгоден вариант за медицинските центрове в сравнение с използването на скъпо струващи и работещи на базата на електрическо захранване машини за складиране на биологични проби.

А вие за какво използвате лед на кубчета в своето ежедневие и бита?

Call Now Button