Коктейл Bloody Mary

Коктейлът Bloody Mary е с неясен произход, но, естествено има няколко версии за създаването му. Една от версиите е, че създателят на “Кървавата Мери” е Фернанд Петиот, който твърди, че е забъркал Bloody Mary за пръв път през 1921 година в бар “Ню Йорк”, който се е намирал в Париж.

Блъди Мери придобива и името “Red Hammer” (Червеният Чук) през 1942 година, когато коктейлът е упоменат в списанието “Life”. Първоначалният вид на тази популярна напитка е бил само водка, доматен сок и малко лимонов сок. Днешната визия и вкус на Bloody Mary включват доста допълнителни неща и това е един от коктейлите, на които винаги може да добавиш нещо ново, да изпробваш нещо ново импровизирайки докато го приготвяш.

Ето и оригиналната рецепта за Bloody Mary, която е останала най-популярна в наши дни:

  • 2 oz (60 мл) водка
  • 4 оz (120 мл) доматен сок
  • Резен лимон
  • Резен лайм
  • Табаско сос (няколко капки)
  • Уорчестър сос (няколко капки)
  • Черен пипер
  • Стръкче целина

Начин на приготвяне: Сложете лед в ниска чаша и смесете съставките. Гарнирайте с морков, кисела краставичка, стръкче целина, парче бекон или просто импровизирайте с нещо друго.

Наздраве!

Call Now Button